Gode tips til markedsføring på nett

Å drive markedsføring online er ikke alltid like lett, og det kan være vanskelig å vite hvilke strategier og tips man faktisk skal følge. Det aller beste tipset er å alltid være oppdatert på de seneste trender og plattformer, slik at du alltid befinner deg der målgruppen er.

Vi skal gå igjennom et par gode tips, slik at du lettere kan drive god markedsføring på nett. Du trenger nemlig ikke være proff for å optimalisere både din nettside og dine online profiler på sosial medier.

Bli mer attraktiv for Google

Det første du bør vite om er seo, search engine optimization. Dette omhandler rett og slett hvordan du skal bli så attraktiv som overhodet mulig for Google. Vi vet alle at når vi søker etter noe på Google så klikker vi på resultatene som kommer opp på side en ikke de som kommer opp på side tre eller fire. Det er derfor ønskelig for deg å havne på den første siden ved relaterte søkeord.

Søkemotoroptimalisering går ut på at du kan bruke tips og triks for å nettopp havne på første siden av resultatlisten. Du kan for eksempel inkludere gode søkeord artikler og på forsiden til nettsiden din. Selger du for eksempel klær er det en god ide å både inkludere de forskjellige produktkategoriene, men også de forskjellige bruksområdene. På den måten kan du havne på søket «kjole til hverdagsbruk», uten at denne kombinasjonen i seg selv er nevnt.

Bli mer attraktiv for Instagram

Når det kommer til å optimalisere bedriftsprofilen din på Instagram er det flere tips du kan bruke. Vær obs på at algoritmen til Instagram oppdateres og forandres hele tiden, så her må du følge godt med. Første tips er emneknagger eller hashtags. Du trodde kanskje dette var helt ut, men det stemmer ikke. Hashtags er en super måte å havne på «utforsk» siden til Instagram og det er også fremdeles mange som sjekker bilder på visse hashtager.

Et annet tips er å geo-tagge alle bildene dine. Det vil si at alle bildene dine har en lokalisering øverst der du kan legge til «sted». Dette gir deg også en mulighet til å havne på «utforsk» siden, samt at mange faktisk sjekker bilder på forskjellige steder før de besøker dem. Har du en butikk i et lite lokalt område vil det være en god ide å tagge lokalområdet i noen bilder, og en større by i nærheten i noen bilder. På den måten optimaliserer du profilen din.